Η πρακτική και πρωτότυπη πληροφόρηση για όσους αναπτύσσουν ήδη ή ενδιαφέρονται να αναπτύξουν «Πράσινες Επενδύσεις» στο ευρύ φάσμα της Ενεργειακής Μετάβασης, είναι ο βασικός στόχος της εκδήλωσης «ΗΜΕΡΑ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ» που πραγματοποιείται την Τετάρτη, 20 Ιουλίου από το επιχειρηματικό φόρουμ Α Energy, στο ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός (Μιχαλακοπούλου 114).

Με τεχνοκρατικό και επιστημονικό χαρακτήρα, εστιάζει στη χρηματοδότηση των «πράσινων» επενδύσεων και στην ανάδειξη χαρακτηριστικών επίκαιρων επενδυτικών έργων, στην άμεση προοπτική των επενδύσεων στην αποθήκευση ενέργειας, αλλά και των φωτοβολταϊκών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Σχεδίου REPowerEU, όπως επίσης στις νέες επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Υδρογόνου συνολικότερα.

Με σημαντικές συμμετοχές

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας  – ΡΑΕ, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, κορυφαίοι φορείς της Αυτοδιοίκησης, όπως η ΚΕΔΕ, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, επιχειρηματικοί – επιμελητηριακοί φορείς, όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά – ΕΒΕΠ, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας – ΞΕΕ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων σε ΒΙΠΕ – ΠΑΣΕΒΙΠΕ, χρηματοδοτικοί φορείς όπως το Πράσινο Ταμείο, η τράπεζα Πειραιώς, φορείς των ΑΠΕ όπως ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών – ΣΕΦ, ο Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης – ΠΑ.ΣΥ.ΦΩΣ, ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά – ΣΠΕΦ, επιστημονικοί φορείς όπως ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και άλλοι σημαντικοί φορείς συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση.

Σε ποιους απευθύνεται η «Ημέρα Πράσινων Επενδύσεων»

Η εκδήλωση απευθύνεται στους μεγάλους αλλά και στους μικρότερους επενδυτές που αναπτύσσουν πράσινα επενδυτικά σχέδια, είτε αυτοί ανήκουν στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο Τομέα. Στην Αυτοδιοίκηση, σε στρατηγικούς επενδυτές ΑΠΕ που στηρίζουν την πράσινη ενεργειακή μετάβαση με πλήρη υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών. Σε επαγγελματικούς καταναλωτές όπως σούπερ-μάρκετ, μεταποιητικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με το πώς θα εξοικονομήσουν ενέργεια μέσα από συγκροτημένα σχέδια η/και μέσα από την ανάπτυξη ΑΠΕ. Αναφορά θα γίνει και στις δυνατότητες που παρέχονται για τις μικρότερες επιχειρήσεις, όπως επίσης και για τους οικιακούς καταναλωτές.

Τι θα συζητηθεί – Τι θα απαντηθεί

Στο επίκεντρο των στοχευμένων παρουσιάσεων που θα γίνουν:

  • Οι σκέψεις και «Πράσινα» έργα της Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της Ενεργειακής Μετάβασης
  • To νέο θεσμικό πλαίσιο που θα ισχύσει εφεξής για την αποθήκευση ενέργειας και παρουσίαση εξειδικευμένων θεσμικών θεμάτων που αφορούν τις ΑΠΕ
  • Η χρηματοδότηση των «Πράσινων Επενδύσεων» στο πλαίσιο της Ενεργειακής Μετάβασης από Ταμείο Ανάκαμψης, Αναπτυξιακό Νόμο, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑΝΕΚ) και άλλες πηγές
  • Το τολμηρό εγχείρημα της εισαγωγής λιγότερου κράτους στη διαδικασία έγκρισης των επενδύσεων και πώς αυτό θα λειτουργήσει εφεξής στην πράξη
  • Οι σκέψεις των τραπεζών σχετικά με τη χρηματοδότηση «πράσινων» έργων και υποδομών στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης
  • Οι στόχοι και παρεμβάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ότι αφορά τους στόχους για το κλίμα, τις ΑΠΕ και στο Σχεδίου REPowerEU
  • Η επικείμενη απλούστευση των διαδικασιών για τις επενδύσεις ΑΠΕ
  • Στρατηγικές επενδύσεις σε ΑΠΕ-Αποθήκευση Ενέργειας – Υδρογόνο στο πλαίσιο του Σχεδίου REPowerEU
  • Οι χρηματοδοτικές προτάσεις σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας στα επαγγελματικα κτίρια και το πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ

Υποστηρικτές και Χορηγοί Επικοινωνίας 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ AEBE και της ENERGY PROFIT.
 
Η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ, ιστορική ελληνική βιομηχανία που δραστηριοποιείται από το 1969 στον τομέα παραγωγής αλουμινίου, προσέθεσε τα τελευταία χρόνια στην παραγωγή της, σταθερές και ρυθμιζόμενες βάσεις φωτοβολταϊκών για εγκατάσταση σε αγρους και κτίρια.
 
Η Energy Profit, είναι ενεργειακή  συμβουλευτική εταιρεία με εξειδίκευση στον στρατηγικό σχεδιασμό, στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, στην εξοικονόμηση και στην προμήθεια ενέργειας. 

Χορηγοί Επικοινωνίας  της εκδήλωσης είναι:

Το ειδησεογραφικό site Euro2day, το ενεργειακό site EnergyIn, η ηλεκτρονική  ενεργειακή – περιβαλλοντική πλατφόρμα B2Green και το επίσης ειδησεογραφικό site για την αυτοδιοίκηση ΟΤΑVOICE.
 

Χρήσιμες απαντήσεις

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η δεύτερη ετήσια εκδήλωση του φόρουμ Α Energy που ασχολείται στοχευμένα με τις αναγκαίες επενδύσεις στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης και η δωδέκατη που ασχολείται με τις επενδύσεις στον τομέα της πράσινης ενέργειας συνολικότερα.

Θα αναδείξει πρακτικές λύσεις και αναμένεται ότι θα δώσει απαντήσεις σε επίκαιρα θέματα που αφορούν τις πράσινες επενδύσεις αυτήν την περίοδο.

Μην την χάσετε!!

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την “ΗΜΕΡΑ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ”

Πηγή: aenergy.gr